FAQ

De meest gestelde vragen over Vinoniek

  1. Kun je Vinoniek ook inhuren voor een proeverij/masterclass aan huis?

Het is zeker mogelijk om Niek in te huren voor een evenement, van bedrijven tot particulieren. In overleg wordt er een proeverij op u wensen samengesteld. Vinoniek zorgt voor het glaswerk de wijn en de begeleiding. U zorgt voor gezellige mensen en een hapje en het wordt een smakelijke avond. Laat ons weten wat je van plan bent en wij komen met een gepast voorstel. Mail naar team@vinoniek.nl

2.  Geeft ik ook wijncursussen?

Er zijn diverse evenementen en proeverijen die vanuit Vinoniek georganiseerd worden. Dit zijn leerzame en gezellige momenten waar iedereen zich voor aan kan melden. Volg de website en sociale media om op de hoogte te blijven van alle events. Een volledige meerdaagse opleiding die iedereen op weg helpt op zijn of haar pad in de wijnwereld is een droom die in ontwikkeling is. Een opleiding die is afgestemd op de moderne wereld en alle facetten samenbrengt

3.  Zijn er wijnen die Vinoniek niet lekker vind?

Niek Beute over zijn voorkeuren: “Subjectiviteit bij het proeven moet je omarmen. Ik kan bijna alle soorten wijn waarderen voor wat ze zijn. Een hamburger moet je niet afzetten tegen haute cuisine. De ene wijn drink ik vaker dan de andere. De vraag is eerder: welke wijn past het beste bij welke gelegenheid? Een super intense wijn op een ijzig koude winterse dag lijkt me dan niet erg lekker, maar bij vijfendertig graden zomers aan het strand is het juist precies wat ik zoek. De afstemming op mijn behoefte bepaalt of ik de wijn lekker zal vinden. En natuurlijk wordt je soms teleurgesteld of heb je een ander verwachtingspatroon. Uiteraard zijn er ook wijnen die slecht gemaakt, oud of kurk problemen hebben, die zullen nooit lekker smaken.”

4.  Heeft Niek ook specialiteiten, en zo ja welke?

Niek: “Mijn liefde voor wijn is ontstaan in Frankrijk, hier heb ik dan nog altijd een groot zwak voor. Met name de wijngebieden, Champagne, Bourgogne, Loire en Rhône spreken mij erg aan. Maar overal ter wereld worden er bijzondere wijnen gemaakt, een ander lievelingsgebied is Madeira. Maar ook de Jerez en de Piëmonte behoren tot mijn favoriete wijngebieden.”

5.  Hoe bepaal je de onderwerpen die aan bod komen op Vinoniek?

Het team van Vinoniek maakt iedere maand een planning voor alles wat er gemaakt gaat worden. Hierbij wordt rekening gehouden met de seizoenen, evenementen, feestdagen en de culinaire seizoenen. Er kunnen wijnen voorgesteld worden door vrienden of bedrijven. Er kunnen evenementen zijn die aanleiding geven tot een video onderwerp. Maar vaak zijn het vragen of ontmoetingen die de inspiratie geven tot nieuwe teksten en video’s. Heb jij een leuk voorstel, vraag of wijn tip, laat het ons dan weten. Dan kunnen wij hier verder op in gaan en iedereen over jouw onderwerp informeren. Laat het onze redactie weten op team@vinoniek.nl

6.  Wat is het doel van Vinoniek

Om iedereen zich comfortabel te laten voelen met wijn. Dat het de drank word waar iedereen van kan genieten zonder angst over keuze, kennis of snobisme. Dat iedereen er op zijn manier van kan genieten en er bewust mee omgaat. Dat iedereen zijn smaak in wijn leert kennen en beschrijven en zo altijd de wijn drinkt die hem of haar plezier brengt en de feestelijke, emotionele of culinaire ervaring naar een hoger niveau tilt, wat deze ook is.