Liquid-Art

De (r)evolutie in wijnbeleving

De wijnervaring die al je zintuigen prikkelt. 
Een wijnbeleving als nooit tevoren.

Wat is Liquid-Art

Liquid-Art is een eventproduct van Vinoniek. Het biedt een vernieuwende manier van wijn beleven. Het maakt gebruik van speciaal ontwikkelde audiodocumenten welke door middel van een hoofdtelefoon te beluisteren zijn. Deze documenten zijn bijzonder georkestreerde nummers waar muziek, poëzie en wijnkennis vervlochten worden tot een unieke belevingen. Het geeft de gebruiker de mogelijk om zich volledig af te stemmen met de wijn en alle aspecten van de wijn, zijn cultuur en expressie te beleven.

Zet je headphone op en laat je mee voeren door de magische wereld van wijn. Liquid-art laat wijnbeleving zoveel meer zijn dan geur en smaak alleen. Met Liquid-Art wordt het gehoor, gevoel, geheugen, tast, smaak en fantasie aangesproken om een totaalbeleving te creëren.
Hoe werkt Liquid-Art

Er wordt een serie wijnen voorbereid en tentoongesteld, de bezoeker kiest een wijn. Vervolgens wordt het corresponderende audiodocument geselecteerd en de hoofdtelefoon op gezet. De bezoeker beluistert het document terwijl de wijn geproefd wordt. Na enkele minuten is het document voltooid, waarna de bezoeker samen met de mede deelnemers samen verder kunnen genieten van de wijn.

Het is de combinatie van muziek, poëzie en wijnkennis wat Liquid-Art tot een revolutie in wijnbeleving maakt. De muziek vormt het decor waar de wijn zijn verhaal volledig kan tonen.

Liquid-Art Personaliseren

Het is mogelijk om zowel de opzet van de proeverij als de inhoud van de proeverij naar eigen wens samen te stellen. De opzet van de proeverij en de aankleding ervan zijn volledig af te stemmen  op de behoefte van de opdrachtgever. Naast de bestaande proeverijen, is het ook mogelijk om wijnen en documenten te personaliseren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Liquid-Art events

Liquid-Art is een flexibel product en is eenvoudig in te passen in allerlei omgevingen en situaties. Er zijn presentatiezuilen die ingezet kunnen worden om een prachtige expositie van wijn te kunnen produceren. Maar het kan net zo goed als silent disco op een festival of met zitzakken als ontspannen wijnbar op ieder event een bijzondere toevoeging zijn.

De muziek is vervlochten met bijzondere wijnverhalen en poëzie door top sommelier Niek Beute samengesteld, welke de wijn tot leven laat komen. Het zijn mini masterclasses om bij weg te dromen.
Liquid-Art als wijnbar

De grote toegevoegde waard van Liquid-Art ten opzichte van een gebruikelijke wijnbar, is dat er ten alle tijden kennis en inspiratie voorhanden is. Bij drukte kan de bezoeker toch alle informatie verkrijgen. Daarnaast is het mogelijk om met liquid-Art een totaal beleving van de wijn te hebben zelfs in drukke situaties van vele prikkels. Het is een geweldige aanvulling op een wijnbar zoals we deze kennen, met ten alle tijden passie, kennis, en aandacht tot ieders beschikking

Liquid-Art als wijnproeverij

Liquid-Art geeft iedereen de gelegenheid om op zijn eigen manier en eigen tempo wijn te proeven en te beleven. Een proef ervaring die verder gaat dan een gebruikelijke proeverij. Proeven met sfeer versterkende muziek, wijn informatie en vooral inspirerende wijnverhalen. Met een hoofdtelefoon is het eenvoudig zich af te sluiten van prikkels van buitenaf, en is er volledige aandacht. Klaar met het audiodocument, zet dan het hoofdtelefoon af en deel je ervaringen met medeproevers. Naast de manier van proeven is het ook mogelijk om met een groter aantal mensen  te kunnen proeven Een dertig tal proevers kunnen tegelijkertijd, op een eigen ritme de proeverij doorlopen. Hetgeen in een traditionele opzet van een proeverij zelden haalbaar is. De evolutie in wijnbeleving. 
Liquid-Art prijzen

Er wijn vele mogelijkheden van invulling en bekostiging van de Liquid-Art evenementen. De belangrijkste aspecten die invloed hebben op de kosten zijn; aantal deelnemers, aankleding, aantal wijnen en het personaliseren. Wij maken graag een passend voorstel voor uw evenement. Bent u benieuwd naar wat Liquid-Art voor uw event kan betekenen, neem dan contact op met het Vinoniek Team

Liquid-Art

Als Sommelier bezoekt Niek Beute talloze proeverijen en wijnevenementen. Regelmatig teleurgesteld over de opzet en vormgeving ontstond de wens om een betere proeverijvorm te ontwikkelen. Een proeverij waar de wijn optimaal tot zijn recht komt. Daar waar er meer informatie en inspiratie voorhanden is, en ten aller tijden beschikbaar is. Een proeverij waar er minder afleiding is door prikkels van buitenaf, en de interactie met de wijn optimaal is. En een sfeer waarin iedere wijn tot zijn recht komt, of het nu een zomerse of winterwijn is. Liquid-Art combineert al deze aspecten van het wijnproeven en creëert een optimale wijnbeleving.